Gratis verzending vanaf €500,- | 30 dagen bedenktijd
Bekend van alternatetext

Hoe style je een visgraat salontafel

Hoe style je een visgraat salontafel

De salontafel, meestal een object die niet heel veel ruimte in beslag neemt maar misschien wel het vaakst gebruikt wordt van je gehele interieur. Vaak op een centrale plek bij de bank waardoor je het gezellig kan maken door middel van kaarsen of bijvoorbeeld karakter kan toevoegen door een aantal visuele aantrekkelijke boeken neer te leggen. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om je salontafel te stylen en meer persoonlijkheid te geven. Na het lezen van van deze blog weet jij ook hoe! 

Ronde visgraat salontafel stylen

Ronde objecten als een salontafel geven je interieur meer gezelligheid en voegen meer nonchalance toe. Wat meestal het nadeel hieraan is ten opzichte van een vierkante tafel is dat je de ruimte minder praktisch kan gebruiken om voorwerpen op te plaatsen. Daarnaast kan het stylen an sich ook wel een uitdaging vormen. 

  • Kies voor accessoires die verschillend zijn in hoogte en vormen. Zo zorg je voor een meer sophisticated look en creëer je een meubelstuk dat  er niet saai en simpel uit ziet. Durf te spelen met unieke vormen, materialen en groottes.
  • Groepeer je items, maar niet kaarsrecht naast elkaar. Wanneer alles pietje precies naast elkaar staat zullen mensen waarschijnlijk denken dat je last hebt van OCD. Dit haalt juist het hele gezellige aspect van de ronde salontafel weg en dit wil je juist vermijden. Je kunt de items in een driehoeksvorm stylen om de ruimte goed te benutten.
ronde visgraat salontafel met kaarsen en een vloerkleed

Vierkante visgraat salontafel stylen

Een klassiek vierkante of hoekige salontafel is ideaal als je de ruimte ook optimaal wilt benutten. Je kunt verschillende kanten op, wanneer je hetzelfde effect wilt bereiken als hierboven bij de ronde salontafel kun je gebruik maken van items met ronde vormen als bijvoorbeeld een schaal die je weer decoreert met ronde kaarsen en kleine objecten met bijzondere vormen. Daarnaast kun je ook voor een meer strakke look gaan door je items heel selectief te kiezen die iets over jou zeggen. Houd je van mode? Plaats dan een mooi groot boek vol met de mooiste platen van jouw favoriete modehuis. Hou je van cultuur? Plaats dan een eye-catching object uit een bijzonder land dat je hebt meegenomen van je verre (of niet zo verre) reizen.

vierkante zwarte new york visgraat salontafel

Vergeet de natuur niet

Bloemen en planten geven zoveel meer diepte en persoonlijkheid aan je interieur. Niets staat frisser dan een vers boeket mooie bloemen die passen bij jouw interieur. Probeer ook eens te experimenteren met bijvoorbeeld een glazen (platte) vaas, doe daar dan water in en leg daar heel delicaat bloemen in (knip de stengel af).

Bekijk hier enkele voorbeelden van ronde salontafels

Naar wat ben je opzoek?

Mijn winkelwagen