Gratis verzending vanaf €500,- | 30 dagen bedenktijd
Bekend van alternatetext

Wat zijn de voor- en nadelen van mangohout en hoe onderhoud je deze bijzondere houtsoort?

Wat zijn de voor- en nadelen van mangohout en hoe onderhoud je deze bijzondere houtsoort?

Wanneer mangobomen geen vruchten meer dragen en simpel gezegd niet meer vruchtbaar zijn, wordt het hout van deze bomen gebruikt voor diverse meubels. Mangohout heeft een donkere tot lichte goudbruine kleur. Het hout krijgt een unieke kleur door het hout te beitsen. Om het hout lang mee te laten gaan en resistent te laten zijn tegen vuil en vlekken wordt het vrijwel altijd blank afgelakt. Deze methode wordt vaak gebruikt bij tafels in allerlei soorten en maten. Dit komt voornamelijk omdat het onvermijdelijk is dat je wel eens want knoeit op je tafel. Door de lak blijft je tafel dan goed beschermd.

Mangohout tafel voorbeeld

Voor- en nadelen mangohout

+ Exotische en natuurlijke uitstraling

+ Duurzaam (verantwoord bezig)

+ Altijd een unieke exemplaar

+ Mooie combinatie van modern en rustiek

+ Vrijwel geen onderhoud nodig

- Niet effen

- Niet geschikt voor een super strak en minimalistisch interieur

Hoe onderhoud je mangohout?

Door de lak waarmee het hout is behandeld wat hiervoor genoemd is, is het hout heel makkelijk schoon te maken middels een lichtvochtige doek om alledaagse eten- en drinkvlekken te verwijderen. Alhoewel het hout wel tegen een stootje kan wordt er wel geadviseerd om onderzetters te gebruiken bij hete voorwerpen zoals ovenschalen, pannen en je kop thee, indien je de tafel in nieuwstaat conditie wilt behouden. Echter, zijn wij van mening dat deze gebruikerssporen juist meer karakter geven aan jouw tafel.

Mangohout in visgraattafels en kasten

Mangohout komt steeds meer terug in het moderne Nederlandse interieur. Zowel in kasten als eettafels. Door de mooie goudbruine kleur en rustieke uiterlijk straalt dit warmte uit in jouw interieur. Wil jij je interieur een stuk warmer maken? Begin dan simpel met kast of tafel van de Accent collectie. Helemaal voor wanneer je een industrieel design hebt en veel planten in je huis hebt komen deze meubelstukken goed tot z’n recht.  

Heb jij besloten om jouw woonkamer te pimpen met een meubelstuk van mangohout? Bekijk ons volledige assortiment voor alle mogelijkheden. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

een visgraat houten dressoir zwart van mango hout

Naar wat ben je opzoek?

Mijn winkelwagen