Gratis verzending vanaf €500,- | 30 dagen bedenktijd
Bekend van alternatetext

Een industrieel interieur, 7 onderdelen om je interieur industrieel te maken

Een industrieel interieur, 7 onderdelen om je interieur industrieel te maken

Industriële Verlichting

Industriële verlichting lijkt een ding te zijn waar we maar niet genoeg van schijnen te krijgen. Van stoere hanglampen tot oude fabriekslampen: we zien deze items nog steeds graag in ons interieur. Waar we vorig jaar nog de lampen in wat strakkere en gladder afgewerkte vormen zagen, zien we dit jaar veel meer robuustere verlichting terugkomen. Hoe ouder en robuuster het materiaal, hoe beter!

Industriële zitmeubelen

Industriële (zit)meubelen zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse interieurbeeld. Je ziet ze overal: in de nieuwe hippe bar aan de overkant van de straat, of in dat nieuwe chique hotel in de stad. Het voordeel van industriële meubelstukken is dat ze gemakkelijk te combineren zijn met andere interieurstijlen en ook kunnen zorgen voor enkel een stoere touch.

Industriële tafels

Een industriële tafel mag absoluut niet ontbreken in een stoer interieur. De meeste tafels in deze stijl zijn gemaakt van hout en/of staal, metaal of ijzer. Je ziet vaak een combinatie van beide materiaalsoorten terug komen in de industriële tafels. Meestal zijn deze tafels grote eettafels echte kan je het ook terug laten komen in kleine salontafels

een industriële tafel in het midden van een interieur

Industriële materialen

Het gebruik van materialen is bepalend om een juiste industriële look aan een ruimte te geven! In een industrieel interieur wordt er vaak gebruik gemaakt van "koele" materialen, waardoor het belangrijk is de juiste balans te vinden met verschillende materialen voor een sfeervol effect.

Creatief: DIY industriële lamp

Hoe mooi een design-lamp ook kan zijn in je stoere industriële interieur, niets geeft zoveel voldoening als zelf iets creëren voor in je woning. Een industriële lamp is eenvoudig zelf te maken! Maak een lampenkap van een metalen bakvorm of stalen emmer of bak. Hoe meer vintage de uitstraling, hoe beter! Haal een kant-en-klaar snoer met lichtbron bij de locale bouwmarkt (of installeer deze zelf als je handig bent), en klaar is kees! Hoe leuk is dat, genieten van je eigen gemaakte hanglamp!

Industriële muren

Met een industriële muur in je interieur maak je een echt statement in huis. Een industriële muur kan er op verschillende manieren uitzien: beton, steen, of toch een stoere bakstenen muur? Wanneer je denkt aan oude fabriekspanden denk je al snel aan onafgewerkte muren. Geen stuc en schilderwerk maar gewoon kaal beton of baksteen. Dit is precies wat je nodig hebt voor een industriële uitstraling in je woning! Om een interieur een écht industrieel karakter te geven, kun je er voor kiezen om een muur in de woonkamer een betonlook te geven of helemaal kaal te laten en niet te bewerken. Is je muur al bewerkt? Dan kun je om een muur heen metselen. Als je al een gemetselde muur hebt, heb je geluk! Deze muur kun je dan iets bewerken met een andere voeg of de bakstenen een andere kleur te geven. Om de muur een finishing touch te geven kan je er een prachtige  industriële kast tegen aan zetten

Industrieel interieur

Een industrieel interieur komt soms wat somber en ongezellig over, maar dit hoeft absoluut niet zo te zijn! Met een paar simpele accessoires kan er al snel warmte toegevoegd worden aan een ruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van licht (zorg voor zacht en warm licht). Dit geeft meteen een hele andere sfeer aan een zaal of ruimte. Ook is het van belang om hier en daar wat kleur toe te voegen aan het interieur. Dit kan met wat kussentjes, kleden of een kleurtje op de muur. Houd het hier wel simpel, en maak het niet te bont. Maar ook is er warmte toe te voegen door middel van fijne, zachte materialen, zoals een mooi schapenvacht op een fauteuil, of koeienhuid op de vloer.  

Bekijk hier voorbeelden van meubels die in een industrieel interieur past.

een mooie lichte industriele opstelling

Naar wat ben je opzoek?

Mijn winkelwagen