Gratis verzending vanaf €500,- | 30 dagen bedenktijd
Bekend van alternatetext

De 5 meest gemaakte interieurfouten

De 5 meest gemaakte interieurfouten

In het begin lijkt het allemaal zo makkelijk om een huis in te richten, maar zodra je bezig bent of je eerste inspiratieboek open slaat, blijkt dit nog vrij snel tegen te vallen. Lees deze blog en zorg ervoor dat je niet dezelfde fouten maakt als de meeste mensen. 

1. Decoratie, decoratie en nog eens decoratie

Veel mensen verwerken vaak onbedoeld veel decoratie in hun interieur. Dit komt omdat zij vaak hun oude decoraties niet vervangen met hun nieuw gekochte decoratie. Maar omdat de nieuwe decoratie er slechts bij komt. Hierdoor ontstaat er veel onrust en chaos. Wees subtiel met de accessoires zodat je de rest van je interieur hiermee accentueert. Voor tips van het style bekijk onze blog over het style van een salontafel Heb je ooit iemand gezien waarvan je eerste gedachte was: jeetje die heeft veel make-up op. Datzelfde principe gebeurt wanneer je te veel decoratie in je interieur hebt.

Blauwe decoratie in een woonkamer

2. Alles matchen

Alhoewel het matchen van je interieur van stijl erg belangrijk is, is het ‘overmatchen’ van individuele meubelstukken vaak niet mooi en komt het niet origineel over. Kijk daarom naar hoe je kunt matchen met bijvoorbeeld wel dezelfde houtsoort maar dan niet perse een item uit dezelfde collectie. 

3. Een gebrek aan persoonlijkheid

Je interieur wordt pas echt jouw interieur als je ziet dat jouw persoonlijkheid erin verweven zit. Laat zien dat het jouw huis is en plaats bijvoorbeeld foto’s met familie en vrienden die je doen herinneren aan prachtige momenten. Of plaats een aantal souvenirs die je hebt gekocht tijdens een van je verre reizen, die jou weer zullen inspireren om binnenkort weer eens zo’n onvergetelijke reis te maken.

4. Slechte indeling van je meubilair

We willen allemaal natuurlijk zo optimaal mogelijk onze ruimte gebruiken. Vaak denken we dan dat het makkelijkste (en beste) is om alle meubels gewoon lekker tegen de muur aan te schuiven, helaas staat dit vaak geforceerd en standaard. Door je meubels net iets meer afstand van de muren te houden creëer je net iets meer diepgang en laat je je meubels meer tot hun recht komen. Daarnaast ziet je interieur er snel al veel gezelliger eruit. 

een indeling waar de tafel en bank te dicht bij elkaar staan zorgt voor interieur fouten

5. Geen goede verlichting

Door de bovenste tips goed tot z’n recht te laten komen in de avonden is verlichting erg belangrijk. Het is daarbij van belang dat je weet welke plekken je moet verlichten en welke warmte bij je interieur past. Dit kan erg complex zijn omdat het van verschillende factoren afhankelijk is. Wij adviseren je dan ook om hiervoor contact op te nemen met een expert die precies weet hoe je een lichtplan moet maken. Als je durft, kun je hier zelf ook onderzoek naar doen en er zelf aan de slag mee gaan.

Naar wat ben je opzoek?

Mijn winkelwagen