Gratis verzending vanaf €500,- | 30 dagen bedenktijd
Bekend van alternatetext

Geef je interieur een zachte look met een ovale visgraat tafel

Geef je interieur een zachte look met een ovale visgraat tafel

Waar je je interieur een stoer karakter geeft met hoekige vormen en strakke lijnen, geven rondingen je interieur juist meer een teder en zacht karakter. Nu zou je direct kunnen gaan voor volledig ronde items, maar ovale vormen brengen juist ook dat zachte karakter in jouw interieur naar boven. Daarnaast voeg je ook een stukje complexiteit aan je interieur toe omdat je deze vorm niet vaak ziet bij anderen! 

Verzachtende rondingen

Wanneer je een erg drukke dag hebt gehad, is het erg fijn om ergens tot rust te komen met een warme kop thee. Waar voel je je nou meer thuis en comfortabel dan in je eigen huis op de bank? Net als cirkels hebben ovalen geen begin of einde. Ze vertegenwoordigen het eeuwige geheel.

Ze hebben vrije beweging. Ze kunnen rollen. Schaduw en lijnen kunnen dit gevoel van beweging in ovalen versterken. Ze zijn sierlijk en hun rondingen worden als vrouwelijk gezien. Ze zijn warm, geruststellend en geven een gevoel van sensualiteit en liefde. Omdat ze minder vaak voorkomen bij design, werken ze goed om de aandacht te trekken, de nadruk te leggen en dingen te onderscheiden.

Deze eigenschappen hebben een zachte uitwerking op de ruimte en daarom kunnen ze precies dat stukje rust bieden wat jou na een lange dag weer helemaal zen maakt. Of het nu gaat om een een sierlijke ovale schaal of een eettafel. 

Bekijk eens onze ovale eettafels van Livingfurn en HSM meubelen.

Alle soorten maten ovale visgraat tafels…

Ovaalvormige items zijn er in verschillende maten. Je zal snel genoeg diverse ovalen items vinden die passen bij jouw karakter en stijl. Je kunt de vorm terugvinden in grote meubelstukken als tafels en vloerkleden. Maar denk ook bijvoorbeeld aan spiegels, kunstobjecten, schalen en kussens. 


Ovalen visgraat tafels en kleur

Ovale vormen werk extra goed met zachte kleuren zoals beige, off white, creme en pasteltinten maar bijvoorbeeld ook natuurlijke en zachte kleuren en houttinten. Het hout dat hier veelal voor gebruikt word is mango of teak. De vuistregel: Simplicity is key. Jouw items mogen best afwijken van de overheersende kleuren, zolang het maar blijft passen in het rustgevende kleurenpalet. Wil je zeker weten welke kleuren goed bij elkaar passen? Probeer eens de handige tool van https://coolors.co/ 

Ovale eettafel baker gemaakt van gerecycled hout en spoorbielzen ijzer

Naar wat ben je opzoek?

Mijn winkelwagen