Gratis verzending vanaf €500,- | 30 dagen bedenktijd
Bekend van alternatetext

Het onderhouden van je visgraat meubels

Het onderhouden van je visgraat meubels

Visgraat meubels zijn uniek en elegant, met hun opvallende patroon en de verfijnde uitstraling. Maar om er zeker van te zijn dat deze meubels in goede staat blijven en jarenlang meegaan, is het belangrijk om de juiste verzorging en onderhoud toe te passen. In deze blog bespreken we de verschillende stappen die nodig zijn om je visgraat meubels in topconditie te houden, zodat u er jarenlang van kunt genieten.Waarom je visgraat meubels wil onderhouden


Net zoals een auto regelmatig onderhoud nodig heeft om soepel te blijven rijden, hebben onze meubels ook verzorging en onderhoud nodig om in topconditie te blijven. Denk aan je visgraat meubels als de trots van je huis, ze geven jouw interieur karakter en zijn een aanvulling op je persoonlijke stijl. Maar net als een auto die verwaarloosd wordt, kunnen meubels die niet worden onderhouden verouderen en minder mooi worden. Door ze regelmatig te verzorgen, kan je ervoor zorgen dat de meubels in topconditie blijven en jarenlang dienst doen als een blikvanger in uw huis


Hoe onderhoud je houten visgraat meubels 


Houten visgraat meubels vereisen namelijk regelmatig onderhoud om hun prachtige uitstraling te behouden. Hier zijn enkele tips om uw meubels in topconditie te houden:

  • Reinigen: Verwijder stof en vuil regelmatig met een zachte doek of stofzuiger. Gebruik geen vochtige doeken of water, omdat dit het hout kan beschadigen. 
  • Behandelen: Behandel het hout regelmatig met een speciaal product voor houtonderhoud, zoals bijenwas of houtolie, om het te beschermen tegen vocht en uitdroging.
  • Voorkom krassen: Zet meubels op stevige ondergronden en gebruik placemats en tafelkleden om krassen te voorkomen.
  • Vermijd direct zonlicht: Plaats je visgraat meubels niet in direct zonlicht, omdat dit kan leiden tot verkleuring en uitdroging.

Met deze eenvoudige stappen kan je ervoor zorgen dat jouw houten visgraat meubels in topconditie blijven en jarenlang meegaan.


Met de informatie en tips die in deze blog zijn gegeven, is het duidelijk dat het belangrijk is om houten visgraat meubels regelmatig te onderhouden om ze in topconditie te houden. Door stof en vuil regelmatig te verwijderen, het hout te behandelen met producten voor houtonderhoud, krassen te voorkomen door  bijvoorbeeld placemats en je meubel te beschermen tegen direct zonlicht, kan je ervoor zorgen dat je meubels in goede staat blijven, jaren lang. Het is belangrijk om te denken aan onze meubels als de trots van ons huis en ze regelmatig te verzorgen om er zeker van te zijn dat ze jarenlang dienst doen als een blikvanger in ons interieur.


Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt je ervoor zorgen dat jouw visgraat meubels jarenlang in topconditie blijven en je er jarenlang van kunt genieten.

Naar wat ben je opzoek?

Mijn winkelwagen