Altijd gratis levering en 30 dagen bedenktijd

Nog nooit een ronde visgraat eettafel gehad? Zo ga je te werk.

Nog nooit een ronde visgraat eettafel gehad? Zo ga je te werk.

Wanneer je een kleine woonkamer hebt of te maken hebt met moeilijke en lastige hoeken in de kamer is een ronde eettafel ideaal om je ruimte optimaal te benutten. Daarnaast creëert een ronde tafel direct een gezelligere en zachtere uitstraling in je interieur dan die van een rechthoekige of vierkante tafel. Naast deze mooie voordelen zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat jij je aankoop doet.

ronde visgraat eettafel baker van het merk henk schram meubels

 

Meten is weten

Voordat je een ronde eettafel aanschaft is het natuurlijk belangrijk om te zien hoe groot maximaal jouw tafel mag zijn, zodat je de ruimte optimaal benut en daarnaast genoeg ruimte overhoud. Trek een rechte lijn met verf tape op de plek waar jij je tafel wilt hebben. Meet vervolgens de lijn met een meetlint om te zien hoeveel de diameter kan zijn voor jouw tafel. 

Maar hoeveel personen staat gelijk aan hoeveel diameter? Het is natuurlijk belangrijk om te weten dat de grootte van de tafel genoeg is voor het aantal mensen die thuis wonen + nog plek voor minimaal 2 gasten.

4 personen = 110 tot 130 cm

6 personen = 140 tot 155 cm

8 personen = 160 tot 180 cm

Wanneer je een tafel wilt die geschikt is voor 8 personen adviseren wij je om een rechthoekige tafel te nemen. Een ronde tafel komt veel beter tot z’n recht voor 3 á 4 personen.


Welke stoelen passen bij een ronde visgraat eettafel?

Om meer ruimte te besparen is het goed om na te denken over de stoelen. De stoelen moeten namelijk onder de tafel geschoven kunnen worden zodat je minder ruimte in beslag neemt wanneer je de tafel niet gebruikt. Wat betreft de stoelpoten vinden wij het makkelijker om de stoelpoot in het midden te hebben zodat je meer ruimte hebt aan de zijkanten. Qua kleur komt de tafel mooier tot z’n recht als je voor een kleurtint kiest die de kleur van de tafel breekt. Zo krijgen beide objecten de aandacht die ze verdienen. Bekijk het voorbeeld hieronder:

Naar wat ben je opzoek?

Mijn winkelwagen