Gratis verzending vanaf €500,- | 30 dagen bedenktijd
Bekend van alternatetext

Nog nooit een ronde visgraat eettafel gehad? Zo ga je te werk.

Nog nooit een ronde visgraat eettafel gehad? Zo ga je te werk.

Wanneer je een kleine woonkamer hebt of te maken hebt met moeilijke en lastige hoeken in de kamer is een ronde eettafel ideaal om je ruimte optimaal te benutten. Daarnaast creëert een ronde tafel direct een gezelligere en zachtere uitstraling in je interieur dan die van een rechthoekige of vierkante tafel. Naast deze mooie voordelen zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat jij je aankoop doet.

ronde visgraat eettafel baker van het merk henk schram meubels

 

Meten is weten

Voordat je een ronde eettafel aanschaft is het natuurlijk belangrijk om te zien hoe groot maximaal jouw tafel mag zijn, zodat je de ruimte optimaal benut en daarnaast genoeg ruimte overhoud. Trek een rechte lijn met verf tape op de plek waar jij je tafel wilt hebben. Meet vervolgens de lijn met een meetlint om te zien hoeveel de diameter kan zijn voor jouw tafel. 

Maar hoeveel personen staat gelijk aan hoeveel diameter? Het is natuurlijk belangrijk om te weten dat de grootte van de tafel genoeg is voor het aantal mensen die thuis wonen + nog plek voor minimaal 2 gasten.

4 personen = 110 tot 130 cm

6 personen = 140 tot 155 cm

8 personen = 160 tot 180 cm

Wanneer je een tafel wilt die geschikt is voor 8 personen adviseren wij je om een rechthoekige tafel te nemen. Een ronde tafel komt veel beter tot z’n recht voor 3 á 4 personen.


Welke stoelen passen bij een ronde visgraat eettafel?

Wanneer je kiest voor een ronde tafel, heeft dat vaak te maken met de beperkte ruimte die je hebt. Daarom moet je ook stoelen kiezen die grotendeels onder de tafel passen. Wanneer je dit niet doet zal je nooit goed uitkomen met je ruimte. Kies dus niet voor grote stoffen stoelen met een armleuning maar ga voor elegante stoelen die je makkelijk onder de tafel kan schuiven. 

Daarnaast dien je ook rekening te houden met de poten van je tafel. Zitten deze aan de buitenrand dan hebben de benen bewegingsruimte maar kan je minder opzij bewegen, Een spinnenpoot maakt het lastiger wanneer je met meerdere gasten aan de tafel zit omdat er geen bewegingsruimte onder de tafel overblijft. 

Als laatste kies voor een kleur stoel die breekt met je tafel  Zo krijgen zowel je tafel als de stoelen de aandacht en valt geen van beide weg in het decor.

De juiste lamp

Waar je bij een rechthoekige tafel vaak een bredere lamp kiest is, is dat voor een ronde tafel precies omgekeerd. Een ronde lamp zal het beste passen bij je ronde tafel. Om het elegant te houden kies je het beste ook voor een lamp in een ronde vorm. De kracht van het zachte element in je interieur valt weg wanneer je een vierkante lamp kiest. Daarnaast moet de lamp een brede schijn hebben en waarbij er het licht niet direct omlaag wordt geschenen.

Bekijk hier alle visgraat eettafels

Naar wat ben je opzoek?

Mijn winkelwagen