Altijd gratis levering en 30 dagen bedenktijd

Een ronde visgraat eettafel in je interieur, waar moet je op letten?

Een ronde visgraat eettafel in je interieur, waar moet je op letten?

Wanneer je een kleinere woonkamer hebt of lastige hoeken dan is een ronde eettafel ideaal. Door de ronde vorm neemt het minder ruimte in beslag dan de traditionele rechthoekige eettafel. Naast dat het een praktisch voordeel heeft, is het hebben van een ronde tafel ook goed om je interieur een zacht gevoel te geven. Echter, wanneer je een ronde tafel koopt dien je met een aantal praktische punten rekening te houden. 


De juiste tafel maat   

Wanneer je een ronde eettafel wil aanschaffen is het slim om, op de plek waar de tafel dient te komen, eerst op te meten hoe groot de diameter mag zijn. Zo kies je nooit een tafel die te groot is. Daarnaast moet je ook rekening houden met hoeveel personen je aan de tafel wil eten.

  • Een standaard ronde tafel voor vier personen schommelt in diameter tussen de 110 cm en 130 cm. Minimaal is 100 cm.
  • Wil je met zes mensen aan een ronde eettafel zitten, dan is een diameter van 140 cm een goede optie.
  • Voor acht personen of meer kom je al snel bij een diameter van 160 cm of meer uit. Wil je ruimte besparen, dan is in dit geval een ronde tafel geen ideale optie meer. Kies eventueel voor een ronde tafel die vanuit het midden uitschuifbaar is. Met bezoek is de tafel zó ovaal en ruim genoeg.
een ronde tafel voor in de woonkamer zonder sfeerimpressie

De juiste stoelen

Wanneer je kiest voor een ronde tafel, heeft dat vaak te maken met de beperkte ruimte die je hebt. Daarom moet je ook stoelen kiezen die grotendeels onder de tafel passen. Wanneer je dit niet doet zal je nooit goed uitkomen met je ruimte. Kies dus niet voor grote stoffen stoelen met een armleuning maar ga voor elegante stoelen die je makkelijk onder de tafel kan schuiven. 

Daarnaast dien je ook rekening te houden met de poten van je tafel. Zitten deze aan de buitenrand dan hebben de benen bewegingsruimte maar kan je minder opzij bewegen, Een spinnenpoot maakt het lastiger wanneer je met meerdere gasten aan de tafel zit omdat er geen bewegingsruimte onder de tafel overblijft. 

Als laatste kies voor een kleur stoel die breekt met je tafel  Zo krijgen zowel je tafel als de stoelen de aandacht en valt geen van beide weg in het decor.


De juiste lamp

Waar je bij een rechthoekige tafel vaak een bredere lamp kiest is, is dat voor een ronde tafel precies omgekeerd. Een ronde lamp zal het beste passen bij je ronde tafel. Om het elegant te houden kies je het beste ook voor een lamp in een ronde vorm. De kracht van het zachte element in je interieur valt weg wanneer je een vierkante lamp kiest. Daarnaast moet de lamp een brede schijn hebben en waarbij er het licht niet direct omlaag wordt geschenen.

Naar wat ben je opzoek?

Mijn winkelwagen